Ωρα για cafe κοντά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της φοιτητικής ζωής ήταν η ώρα για καφέ σε κάποιο από τα καφέ της περιοχής.

Κάθε παρέα είχε το δικό της στέκι ...

Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη μέρα της σχολής όταν είχαμε πάει 10 με 15 άτομα στο Πασαλιμάνι... Θυμάμαι την Τίνα, τον Σπύρο Λυκουσά, την Σοφία, την Ευγενία και πολλούς άλλους. Ήταν αυτό που λέμε "καφές γνωριμίας".


Στην συνέχεια κάποια μαγαζια έγιναν στέκια καθημερινής συζήτησης :

  • Cafe de Paris: Παρέα με την Σοφία, την Φαίη, τον Δημήτρη, την Μαριάν, την Ευγενία, τον Στέφανο...συναντιόμασταν κάθε πρωί και αποφασίζαμε αν θα πάμε στο μάθημα.



  • Grand Cafe (σήμερα βιβλιοπωλείο): Με Κωνσταντίνο, Τάσο, Βασίλη, Μετζέλο, Φωτεινή, Σοφία...είχαμε περάσει ατέλειωτες ώρες με τάβλι και σκάκι. Κάποιοι έφευγαν κατά την διάρκεια της μέρας, κάποιοι έμεναν, κάποιοι πήγαιναν σε μάθημα "που ήθελαν να παρακολουθήσουν". Ο Βασίλης και ο Μετζέλος έχουν συμπληρώσει με διαφορά τις περισσότερες ώρες...είχαν γίνει και φίλοι με την ιδιοκτήτρια...

  • Καφελόγιο: Συμπαθητικό μαγαζί, στέκι για κάποιους "Δαπήτες" (!)
  • Καφέ απέναντι ακριβώς από την σχολή (δίπλα στο γνωστό υπόγειο φωτοτυπείο):
  • Παρέα με τον Κυριάκο να στρίβει τσιγάρα και να προσφέρει, με την Βούλα και τον Δημήτρη από Κύπρο να παρακολουθούν τις συζητήσεις και... από το δρόμο μπροστά...να διακρίνεται ο Γιώργος που ψάχνει να παρκάρει...

    • Cafe Povera: Στέκι και αυτό για μια περίοδο. Η ώρα περνούσε με επιτραπέζια παιχνίδια (trivial), ξεφύλλισμα περιοδικών, παρατήρηση του κόσμου στα γύρω τραπέζια.

    Τέλος στάση για ένα cafe στον Ιστιοπλοϊκό όμιλο που συνήθως ακολουθεί την τελετή αποφοίτησης!

    Στο ιστιοπλοικό, παρέα με τον Βασίλη τον Ιούνιο του 2000 συναντηθήκαμε και σημειώσαμε σε χαρτί αστεία περιστατικά και γεγονότα της φοιτητικής 4ετίας τα οποία και αποτελούν υλικό για αυτό τον ιστοχώρο.

    Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις