Από "Social networking websites" μέχρι προσωπική επαφή

Απο τα πιο λειτουργικά "social networking websites" τo facebook γίνεται ολοένα και πιο γνωστό σε πολλούς συμπατριώτες μας. Είναι απλό και γίνεται αφορμή να δεις γνώριμες "φάτσες" από το παρελθόν. Ευχαριστούμε την Μαργαρίτα που έκανε γνωστή την ύπαρξη του http://www.alumniunipi.com/ στο group που έχει δημιουργήσει για το Πα.Πει. και από το οποίο δεχόμαστε καθημερινά.


Ιδιαίτερα για τους έλληνες που ζουν στο εξωτερικό τέτοια δίκτυα επικοινωνίας φαίνεται να είναι ένα ακόμα δέσιμο με την Ελλάδα. Όσοι έχουν ζήσει έστω και για μικρό διάστημα σε μια ξένη χώρα, μπορούν να θυμηθούν την νοσταλγία για την πατρίδα, την αναζήτηση της επικοινωνίας με έλληνες φίλους, ή την αναζήτηση στιγμών του παρελθόντος που είχαν τελικά αξία.
Η ανάγκη για επαφές και επικοινωνία δεν σταματά εκεί...η προσωπική, ακόμα και η τηλεφωνική επαφή είναι αναντικατάστατη. Στις μέρες μας μάλιστα που δεν υπάρχει χρόνος, αν δεν προγραμματίσεις τις επαφές σου και τις εξόδους σου κινδυνεύεις να βρεθείς στην κυριολεξία αποκομμένος.

Μέσω των συναντήσεων μας αποβλέπουμε και στην διατήρηση & επέκταση των επαφών. Μην ξεχνάμε ότι τα πανεπιστημιακά χρόνια προσέφεραν ευκαιρίες και άφθονο χρόνο για ανιδιοτελείς σχέσεις. Αυτές τις σχέσεις είναι στο χέρι μας να τις διατηρήσουμε και (γιατί όχι ;) να τις επεκτείνουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις