Μαθαίνοντας την ορολογία των Blogs.

Blogroll:

Κάθε αξιόλογο Blog έχει ένα "Blogroll" - μια λίστα με τα αγαπημένα blogs του ατόμου που γράφει το blog.Στην περίπτωσή μας επειδή το blog alumniunipi.com έχει χαρακτήρα πανεπιστημιακό παρακάτω θα βρείτε μερικά blogs σχετικά με αυτήν την κατηγορία. (Θα βρείτε μια λίστα αριστερά αν κάνετε scroll down)


Blogs καθηγητών που χρησιμοποιούν αυτόν τον ειδικό (και εύκολο) τύπο website ως εργαλείο μάθησης. Καθηγητών που δημιουργούν projects, δημοσιεύουν εργασίες, συζητούν απορίες, κρίνουν την πρόοδο της τάξης. Φοιτητών χρησιμοποιούν τα blogs για να δημιουργήσουν εικονικές κοινότητες και να αναλύσουν συζητήσεις που έγιναν μέσα στην τάξη.Δεν χρειάστηκε πολύ χρόνος για να αναγνωρίσει κανείς τις ισχυρές δυνατότητες οργάνωσης και την ευκολία χρήσης των blogs.Τα blogs μπορούν να συνεχίσουν συζητήσεις που ξεκίνησαν στην τάξη (όπου ο χρόνος είναι περιορισμένος) σε απεριόριστη έκταση. Ένα "θερμό" debate μεταξύ δύο φοιτητών που στην αίθουσα μπορεί να θεωρηθεί χάσιμο εκπαιδευτικής ώρας, σε ένα "course blog" αποτελεί ένα άκρως ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Επίσης οι καθηγητές που λαμβάνουν emails από τους φοιτητές μπορούν να δημοσιεύουν τις απαντήσεις τους ώστε οποιοσδήποτε να μπορεί να τις δει, εξοικονομώντας χρόνο να απαντούν την ίδια ερώτηση.
Με την τεχνολογία των Podcast μπορεί επιπρόσθετα ο καθηγητής να προσφέρει ολόκληρες τις παραδόσεις του, κατά το παράδειγμα καθηγητή στο Johns Hopkins ο οποίος τις αρχειοθετεί στο course blog του.
Τα παραπάνω σας μεταφέρουμε από το πολύ καλό, εύκολο και συνοπτικό βιβλίο για blogs: "The Rough Guide to Blogging" - Navigate the blogosphere του Jonathan Yang.

Nα κλείσουμε με ένα link από εμπνευσμένες ομιλίες "by the world's greatest thinkers and doers" http://www.ted.com/ (Ιdeas Worth Spreading) που ανακαλύψαμε από ένα ελληνικό blog.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις